Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Financieel advies sinds 2000, altijd een betrouwbaar en eerlijk advies.

Emigratieadvies Duitsland

Uw voornemen om (eventueel) te verhuizen naar Duitsland werpt een hoop vragen op:

 • Wat zijn voor- en nadelen van het wonen in Duitsland?
 • Wat gebeurt er met de ziektekostenverzekering?
 • Wat gebeurt er met de AOW- en pensioenopbouw?
 • Van wie krijg ik een uitkering bij werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid?
 • Hoe zit het met de verzekeringen?
 • En waarschijnlijk nog veel meer...

Onze uitgebreide internationale kennis komt hier goed van pas. Wij adviseren u op de vele deelgebieden van de emigratie, zoals bij fiscale, sociale, verzekeringstechnische en financiële vraagstukken.

Maak gratis een vrijblijvende afspraak

Verzekeringen voor Nederlanders in Duitsland

U bent op zoek naar een Nederlandse adviseur die u in uw eigen taal uw Duitse verzekeringen op de volgende gebieden kan regelen:

 • WA verzekering Duitsland
 • Rechtsbijstandverzekering Duitsland
 • Opstal/woonhuisverzekering Duitsland
 • Inboedelverzekering Duitsland
 • Nieuwbouwverzekering Duitsland
 • Autoverzekering Duitsland
 • Ziektekostenverzekering Duitsland

Als in Duitsland gecertificeerd Versicherungsfachmann (Industrie- und Handelskammer Erlaubnis §34d Gewerbeordnung) ben ik uw Nederlandstalige raadgever in Duitse verzekeringsvragen. Hierbij bemiddel ik als Ausschließlichkeitsvertreter voor Zurich Versicherungen Deutschland voor de Zurich Filialdirektion Frank Köster.

Maak gratis een vrijblijvende afspraak

Een huis kopen in Duitsland

U heeft uw droomhuis in Duitsland gevonden en wilt weten of en hoe u dit het beste kunt financieren? In een eerste gratis gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden.

We vinden het belangrijk u beter te leren kennen en nemen in het eerste gesprek de tijd om u te vragen naar uw persoonlijke en financiële wensen en doelen. Wat vindt u belangrijk en wat vindt u minder belangrijk? Als dat helder is, stellen we een financieringsplan op dat voldoet aan uw behoeften.

Omdat wij uitstekende contacten hebben bij de relevante banken in Duitsland, kunnen we u een compleet beeld geven van uw mogelijkheden en het bijbehorende financiële plaatje.

Soms is - onder voorwaarden - een financiering inclusief kosten koper mogelijk. Om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt, nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Al sinds 2003 begeleiden we Nederlanders bij de aankoop van hun huis in Duitsland.

Oversluiten bestaande hypotheek in Duitsland.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze diensten en deskundigheid als u al in Duitsland woont en nog een Nederlandse hypotheek heeft. Het oversluiten - herfinancieren - van uw lopende hypotheek, kan met de huidige historisch lage rente tarieven bij Duitse banken een interessante optie zijn.

Een hypotheek oversluiten in Duitsland brengt kosten met zich mee. Deze kosten zetten wij zorgvuldig af tegen de te behalen voordelen.

Maak gratis een vrijblijvende afspraak

Fiscale vragen van Nederlanders in Duitsland

Nederlandse inkomstenbelastingaangifte en Duitse Einkommenssteuererklärung.

Samen met onze partner Taxservice Euregio verzorgen wij voor u het invullen van de Nederlandse inkomstenbelasting aangifte maar ook - indien van toepassing - de Duitse Einkommenssteuererklärung.

Voor nieuwe emigranten is het belangrijk om te weten dat het M-biljet (de eerste aangifte na emigreren) ook door onze partner Taxservice Euregio kan worden verzorgd.

Testamentadvies voor Nederlanders in Duitsland

Overlijden, erfenis, testament; zaken waar gelukkig niet elke dag over nagedacht moet worden. Toch is het raadzaam er een keer nadrukkelijk bij stil te staan. Op het moment dat u in Duitsland woont heeft u te maken met grensoverschrijdende wetgeving op het gebied van erfrecht en successiewetgeving.

Hieronder treft u enkele voorbeelden aan die voor u van toepassing kunnen zijn:

 • U wilt ervoor zorgen dat u uw vermogen niet hoeft “op te eten” als u en/of uw partner in een verzorgingstehuis komt?
 • In het geval van handelsonbekwaamheid door plotselinge ziekte of ongeval wilt u ervoor zorgen dat de overgebleven partner en/of de kinderen niet met onnodige gerechtelijke procedures te maken hebben en in uw belang kunnen handelen?
 • U heeft kinderen en wil de voogdij regelen voor het geval u er (beiden) niet meer bent?
 • Er zijn kinderen uit verschillende relaties?
 • U wilt dat de aangetrouwden van uw kinderen niets erven bij echtscheiding?
 • U heeft een eigen bedrijf en u wilt de bedrijfsopvolging vastleggen?

 

Een ander aandachtspunt is het huwelijksvermogensrecht. Dit is in Duitsland anders van opzet in vergelijking met de Nederlandse situatie. Dit kan gevolgen hebben bij het beëindigen van de relatie maar ook voor de rechtspositie van de langstlevende bij overlijden.

In samenwerking met een aantal geselecteerde Duitse en Nederlandse notarissen op het gebied van testamenten en erfrecht wordt uw persoonlijke situatie in kaart gebracht. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat uw vermogen daar terecht komt waar het hoort, namelijk bij uw nabestaanden en wel op een zodanige wijze dat zij zo min mogelijk erfbelasting betalen.

In een eerste gesprek inventariseren wij uw situatie en helpen u vervolgens met het uitvoeren van de verbeterpunten. Wij begeleiden uw gesprekken bij de notaris, zodat u er niet alleen voor staat.

Maak gratis een vrijblijvende afspraak